POJIŠTĚNÍ

Jak financovat nákup auta?

Jak financovat nákup auta?

Přemýšlíte nad koupí automobilu? Zvažujete nové či ojeté vozidlo? Pokud nemáte našetřený dostatek financí, tak vás bude čekat také rozhodnutí, jak nejlépe (tedy co nejvýhodněji) financovat nákup nového auta. Shrnuli jsme pro vás několik základních možnosti, jak se k novému vozu co nejvíce přiblížit.

Připravili jsme pro vás přehled možností, jakými můžete financovat nákup automobilu, jejich přednosti a případná úskalí.

Různé způsoby zaplacení nového automobilu

Pokud si nebudete kupovat ojetý automobil do 100 tisíc korun, nikdo v autobazaru, natožpak v prodejně, kde ojetiny neprodávají, nepočítá s tím, že dorazíte s hotovostí v kapse.

Existuje řada způsobů, jak financovat nákup automobilu a vy je můžete v klidu zvážit.

Auto na půjčku

V tomto případě bude auto rovnou vaše. Tím se myslí, že bude registrované na vás a vy jen splácíte jeho cenu.

Funguje to tak, že si půjčíte od banky (či jiné instituce) finance, díky kterým máte rovnou automobil k dispozici.

Financování nákupu auta se tak zmenší pouze na starost, abyste měli na další splátku půjčky.

V případě neschopnosti splácet vás čeká popotahování od společnosti, která vám finance půjčila. 

Prakticky se tedy jedná o auto na půjčku, přičemž vás pouze zajímá to, abyste byli schopni splatit půjčené peníze a úroky z nich.

Finanční leasing

U tohoto typu financování nákupu auta, řešíte jen to, za jak dlouho auto splatíte.

Do té doby, než zaplatíte poslední splátku, je auto vlastněno leasingovou společností.

S financováním nákupu auta pomocí finančního leasingu se pojí určitá omezení, které se liší smlouvu od smlouvy, proto je třeba dávat pozor na její přesné znění.

Operativní leasing

Hlavní rozdíl od finančního leasingu spočívá v tom, že máte auto prakticky v nájmu. Tzn. platíte měsíční nájemné, které vám v budoucnu pomůže financovat nákup vybraného auta.

Pokud se jej rozhodnete koupit. Funguje to tak, že své budoucí auto financujete tím způsobem, že platíte prakticky nájem za jeho užívání. 

Po uběhnutí doby tohoto leasingu se můžete rozhodnout, že auto za zbývající částku odkoupíte do svého vlastnictví nebo od smlouvy odstoupíte a přejdete na užívání novějšího modelu.

Mnoho „vlastníků” automobilů využívá tento způsob, protože tak prakticky pořád mají moderní automobil.

Je třeba ale pamatovat na to, že ve výsledné částce za toto půjčování automobilu zaplatíte o dost více, než kdybyste si ho prostě rovnou pořídili. Na druhou stranu, můžete mít stále nejnovější modely.

Nejvíce tedy ve výsledku záleží na vašich možnostech a očekávání. Dávejte si hlavně pozor, aby se celková cena vašeho vozu nenavýšila více, než by se vám líbilo.

Dívejte se na dodatky malým písmem a nikdy nekupujte automobil na základě emocionálních rozhodnutí.

My vám rozhodně přejeme, aby nákup nového vozu proběhl bez problému a vy jste mohli v klidu vyrazit na silnice.

 

  • Sdílet článek:

POJIŠTĚNÍ

Co je ŠKODA Plus?

Jak název napovídá, ŠKODA Plus je program pod hlavičkou ŠKODA AUTO. Jedná se o systém prodeje ojetých vozů zmíněné značky. Tyto vozy prošly důkladnou kontrolou a automobilová společnost se za ně zaručuje.

POJIŠTĚNÍ

Jak nastartovat auto pomocí kabelů?

Nepříjemná situace, která se může stát každému. Zapnutá světla, rádio nebo zapojený chladič na nápoje přes noc vysály energii z vaší autobaterie. Je čas na použití startovacích kabelů. Víte jak na to? Máme pro vás přehledný návod.

POJIŠTĚNÍ

Jaké příjmy budete potřebovat ke schválení hypotečního úvěru?

V třesoucí se ruce svíráte klíč, který vám právě předal usmívající se realitní makléř. Dveře se vám daří odemknout až na třetí pokus, ale konečně dostáváte své emoce pod kontrolu a vstupujete do haly. Vše září novotou a voní čerstvým dřevem, zatímco velká okna vpouští dovnitř spoustu příjemného světla. Prohlížíte si zbrusu novou kuchyň, nádhernou sedací soupravu, ložnici s královskou postelí a zářivě čistou koupelnu. Vše vypadá do puntíku tak, jak jste si představovali. Vaše nové bydlení.

Napište nám